Arbetet med "The Altitude Dudes" Farkost

Flygturen snart i MPEG4, läs mer

En vårkväll 2000 väcktes en idé om deltagande i tävlingen Redbull FlugTag. Laget var givet redan från början och bestod av konstruktören Martin Ildring, levnads-konstnären och alkoholforskaren Magnus Ågren och Piloten Malin Lundberg. Lagkapten var undertecknad.

Tävlingens regler var enkla: Bygg en egen flygfarkost som från en 30 meter lång och 6 meter hög ramp skall flyga så långt som möjligt och sedan landa i vattnet i Stockholms Ström. Det som dock hymlades lite med från tävlingsledningen var att störst betydelse fästes vid farkostens utseende och inte flygningens längd…

Tidigt beslutade vi oss för att använda en flygplanskropp med "flygfokus" och anskaffade en bagagevagn av typen som används på Arlanda flygplats. Ett massivt arbete med att "lätta" denna grundstomme inleddes.

 

Olika konstruktioner dryftades inom laget varav en till och med provflögs med katastrofalt resultat. För samtliga medlemmar i laget stod det efter denna provflygning klart att Malin var den mest lämpade piloten då Fredrik genom en krash lyckats nollställa lagets första konstruktion till idéstadiet.

Repotage TV4

Engine Test

Trots kraftiga påtryckningar från klentrogna till piloten närstående, backade inte vår hjälte ur utan bedrev intensiv träning. När vår blivande pilot utan tvekan offentligt förnedrade vår lagledares flygkunskaper var valet givet...


 

På den 30 meter långa och 6 meter höga rampen mitt i strömmen gick starten

25 000 åskådare

 

 

Hastigheten på rampen maximerades för största möjliga lyftkraft

 

Flygturen blev kortare än planerat...

 

Happy Landed after hard crash

Vad som blev kvar....

Tillbaka till huvudmenyn

Lemmel Homepage

Tillbaka till Lemmel startsidan